CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
Klimafinans Lokale løsninger Energi Kina Internasjonal klimapolitikk Arktis Mat og skog

Se live her fra Stavanger: Klima som finansiell risiko

Nyheter - Nytt fra CICERO

Publisert 18.04.2017

Klimapolitikk og klimaendringer fører til store endringer. Hvordan bør næringsliv, investorer og politikere forholde seg til klima som finansiell risiko? Møtet i Stavanger arrangeres i et samarbeid mellom CICERO Climate Finance, Finans Norge, Norsk Klimastiftelse og SpareBank 1 SR-Bank og er støttet av Finansmarkedsfondet.

Se sendingen fra Stavanger her fra kl 08.00 i morgen 19. april. 

Innledere og deltakere i samtalepanel på møtet i Stavanger er CICERO-direktør Kristin Halvorsen, kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge, konsernsjef Arne Austreid i Sparebank1 SR-Bank, redaktør Anders Bjartnes i Energi og Klima, stortingsrepresentantene Siri A Meling (H) og Torstein Tvedt Solberg (AP), professor i petroleumsøkonomi Klaus Mohn (UiS), høyesterettsadvokat Pål W. Lorentzen og daglig leder i Norsk Klimastiftelse Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Christa Clapp og Harald Francke Lund, begge seniorrådgiver klima og finans i CICERO, bidrar med artikkelen Hvordan sikre at klimarisiko er tatt med i vurderingen når investeringer besluttes? i Norsk Klimastiftelses nye rapport der spørsmålet om klima som finansiell risiko belyses. I et vedlegg til rapporten beskrives«håndboken i klimarisiko» som er utarbeidet i regi av G20-landene.