25. april på Kulturhuset i Oslo
Publisert 3.4.2024
Utslipp av små partikler er hovedårsaken til dårlig luftkvalitet globalt, og de siste årene har slike utslipp blitt redusert. Dette har ført til mer varme i klimasystemet vårt, viser en ny internasjonal studie ledet av CICERO og publisert i journalen Nature Communications Earth & Environment.
Temperaturendringer | Partikler i atmosfæren
Publisert 8.4.2024
Hvete er en viktig del av verdens matforsyning. Som importør av matkorn er Norge sårbar for svingninger i markedet. Norge kan gjøre seg mindre avhengig av import, ved å satse mer på matkorn.
Mat og landbruk | Tilpasning | Virkninger av klimaendringer i Norge
Publisert 9.4.2024
Hvor bevisst er du i dine matvalg, og hva avgjør hva som havner i handlekurven? Klimamerking av matvarer testes ut hos flere dagligvarekjeder, men de er redde for å skremme deg bort.
Mat og landbruk | Forbruksendringer
Lokalmatproduksjon kan bidra positivt til bærekraft både sosialt, økonomisk og miljømessig, men ikke nødvendigvis til store utslippskutt.
Mat og landbruk
Publisert 14.2.2024
Året 2023 endte med å smadre rekorden for global temperatur, med nye varmerekorder hver eneste måned det siste halvåret. 2024 har startet som 2023 sluttet, med ny månedsrekord.
Publisert 13.2.2024
Vi lansere en ny rapport om EUs grønne giv "EUs klimaregelverk vedtatt: Hva nå for Norge?"
Klimapolitikk i EU | Energipolitikk i EU | Klimapolitikk i Norge
Steffen Kallbekken, Victor David G.
Nature , 2022
Short communication
Marianne Aasen, Håkon Sælen
Transportation Research Part D: Transport and Environment , 2022
Vitenskapelig artikkel
Fay Madeleine Farstad, Erlend Andre T. Hermansen, Bård Sødal Grasbekk mfl.
Global Environmental Change , 2022