CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Vi studerer hvordan internasjonal politikk og nasjonal politikk påvirker hverandre, og effekten av klimapolitiske virkemidler. Fokusområder er internasjonale klimaforhandlinger og klimapolitikken i Norge, Kina, USA og EU.

Recent news

Klimaet etter mellomvalget

Det har vært mellomvalg i USA, og Demokratene har vunnet terreng på viktige områder. Det betyr ikke at vi bør vente noen helomvending i klimapolitikken, ifølge Guri Bang fra CICERO.

Valgbomba i Brasil sender klimapolitiske bølger til Norge

Den nye presidenten i Brasil har sagt han vil føre en politikk som etter all sannsynlighet vil lede til økt avskoging i Amazonas. Det får konsekvenser for Norges regnskogspolitikk og klimapolitikk. Klarer vi ikke å redde regnskogen, er det bare å glemme målsetningene i Parisavtalen.

Klima og folks ansvar: Merkelapper som skylapper

Har vi et personlig ansvar, er det politikernes ansvar eller kan teknologi løse problemet? Spørsmålene har kommet opp igjen med ny styrke etter at FNs klimapanel nylig la fram sin siste rapport.

DN Debatt. ”Stora utmaningar för ny svensk regering i IPCC:s klimatrapport”

IPCC:s nya klimatrapport bör vara ett givet underlag för de nu pågående regeringsförhandlingarna. Den samhällsomställning som krävs för att följa vägen mot en temperaturhöjning som understiger 2 grader är ­betydligt mer utmanande än att hantera invandring, försvarsbudget och kommande lågkonjunktur, skriver forskaren Göran Sundqvist.

Klimarapport om 1,5°C i sluttspurten

På et møte i Korea skal FNs klimapanels rapport om 1,5°C behandles av myndighetsrepresentanter fra nesten alle verdens land før den legges frem 8. oktober. Hvilke deler av rapporten kan myndighetene påvirke?

Les flere saker

prosjekter