CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
Administrerende direktør i CICERO Shades of Green, Harald Francke Lund, og Bernhard Schiessl, Rådgiver innen klimafinans ved CICERO mottok den internasjonale prisen i london 5. mars. 

Administrerende direktør i CICERO Shades of Green, Harald Francke Lund, og Bernhard Schiessl, Rådgiver innen klimafinans ved CICERO mottok den internasjonale prisen i london 5. mars. 

CICERO Shades of Green anerkjennes for globalt lederskap innen grønn finans

Nyheter - Nytt fra CICERO

Publisert 06.03.2019

I London 5. mars mottok CICERO Shades of Green den internasjonale prisen Green Bond Pioneer Award for sine uavhengige vurderinger av grønne obligasjoner for finanssektoren.

Prisen deles ut av The Climate Bonds Initiative, en internasjonal organisasjon som jobber for å få obligasjonsmarkedet til å bevege seg mot mer klimavennlige løsninger. CICERO Shades of Green får prisen for å være den største tilbyderen av uavhengige vurderinger av grønne obligasjoner (såkalte Second Opinions) i 2018. Grønne obligasjoner er lån som øremerkes miljø- og klimavennlige prosjekter.

― Det er en stor ære å motta denne prisen som anerkjennelse for vårt arbeid med grønne obligasjoner. Gjennom vår Shades of Green-metodikk ønsker vi å bidra med åpenhet rundt hva som er grønt i et voksende marked for grønne obligasjoner, sier Harald Francke Lund, administrerende direktør for CICERO Shades of Green.

Vurderer hva som er grønt over hele verden

CICERO har levert uavhengige forskningsbaserte vurderinger av grønne obligasjoner siden de første grønne obligasjonene kom på det globale markedet i 2008. CICERO har gjennomført mer enn 100 vurderinger for utviklingsbanker, eksport/importbanker, kommuner og selskaper ikke bare i Norge og Norden, men også over hele verden.

For å tilpasse seg et voksende marked for grønne obligasjoner, etablerte CICERO i desember 2018 datterselskapet CICERO Shades of Green AS som nå viderefører arbeidet med grønne vurderinger for finanssektoren. Det nye datterselskapet har tette bånd til CICERO.  Forskere og eksperter ved CICERO bidrar blant annet med kvalitetssikring og metodeutvikling.

― Lanseringen av CICERO Shades of Green var en viktig milepæl i 2018. Andre viktige milepæler var at vi da, sammen med en av våre internasjonale samarbeidspartnere, klassifiserte vår første bærekraftsobligasjon for den kinesiske utviklingsbanken Agriculture Development Bank of China , sier Christa Clapp, partner i CICERO Shades of Green og forskningsleder for klimafinans ved CICERO Senter for klimaforskning.

Fra lysegrønt til mørkegrønt

CICERO har utviklet metodikken Shades of Green som med utgangspunkt i klimaforskning, gir en klassifisering av i hvilken grad prosjektene som støttes vil bidra til lavutslippssamfunnet og åpenhet rundt klimarisiko, klimatilpasning og strategi. En grønn obligasjon vurderes på en skala fra mørkegrønn til lysegrønn.

CICERO har mottatt Green Bond Pioneer Award én gang tidligere, og da for sitt arbeid i 2016. Forskningsinstituttet har de siste årene også fått andre priser for sitt arbeid med grønne obligasjoner.

Les mer om CICERO Shades of Green på cicero.green