Bilde mangler beskrivelse

Nyttig informasjon hvis du jobber på Jernia

Jerniabutikkene Jekta i Tromsø, og CC Drammen, Gulskogen og Strømsø i Drammen, er med i forskningsprosjektet Upscale.

Publiseringsdato
26.8.2022

Prosjektet skal teste ut at kunder kan låne utstyr i butikkene ved å bruke biblioteklånekortet sitt, eller ved å lage en egen låneprofil på telefonen sin..

Forskerne skal undersøke hvem som låner og hvorfor de låner utstyr i Jernia, og de vil sammenligne det de finner ut om de som leier utstyr i Jernia og i utstyrslåneordninger som drives av frivillige organisasjoner.

Hva kan lånes?

Borhammer Uneomax, Tepperenser, Borhammer PBH 2100RE 550W, Eksentersliper ORBIT 18V SOLO og batteripakker derom låneren ikke har dette fra før. Hvert produkt er merket med en tresifret kode som skal registreres. Antallet og type produkter kan utvides etter hvert.

Hva skal min butikk og jeg gjøre?

Utstyret som skal lånes ut, blir utstilt i butikken sammen med plakater som forteller om ordningen. Når kunden har bestemt seg for å låne, kontakter han eller hun en ansatt som hjelper til å lage en låneprofil, finne riktig utsyr og registrere utlånet. Hvordan lånetaker oppretter en profil, finner du her.

Låneren må identifisere seg med bank ID og personnummer. Det er laget et papirskjema, dersom noe svikter i den elektroniske innloggingen.

Lånetaker vil motta en epost når lånet er registrert, og du kan sjekke registrerte lån og tilbakeleveringer ved å bruke denne lenken: https://upscale-admin.bibkat.no. Samme lenke bruker du når du skal registrere tilbakeleveringen.

Purringer og krav hvis utstyret ikke blir levert skjer automatisk, og tap av utsyr dekkes av Jernia sentralt.

 

Hvem kan jeg kontakt hvis jeg lurer på noe?

Du kontakter butikkleder der du jobber. Får du problemer med innlogging eller registrering, kan du kontakte Håkon hos systemansvarlig i Libriotech, M 922 04 841

«Jernia har lenge fokusert på gjenbruk, reparasjon og vedlikehold i sin forretningsstrategi. Kjeden har startet utleie av verktøy, etablert en innbytteordning for panner, kjeler og kniver som bidrar til mer karbonnøytral produksjon basert på resirkulert metall.Den nye utlånsordningen i våre butikker passer godt inn i denne strategien, og vil gi et godt sammenligningsgrunnlag mot de butikkene som har utleieordning. I tillegg til miljøgevinsten av prosjektet vil det foretas en større analyse som vil legge føring for hva Jernia skal satse videre på»

JERNIA