CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

ACACIA – forbedre kunnskapen om luftfart og klima

Gjennom det EU-finansierte prosjektet ACACIA (Advancing the Science for Aviation and Climate) skal vi redusere usikkerheten om klimaeffektene av utslipp fra fly, og bidra med kunnskap for utvikling av helhetlig politikk og reguleringer for en mer klimavennlig luftfart.

ACRoBEAR – risiko for skogbrann og vektorbårne sykdommer på høye breddegrader

I prosjektet ACRoBEAR (Arctic Community Resilience to Boreal Environmental Change: Assessing Risks from fire and disease) studerer vi hvordan risikoen for skogbrann og vektorbårne sykdommer på høye nordlige breddegrader kan komme til å endre seg med klimaendringene, og hvordan lokalsamfunn kan håndtere og tilpasse seg konsekvensene.

Ei ku fra eller til*

Betyr det noe for klimaet hvor mange kyr norske bønder har i fjøset?

Fem forskere om korona og klima

Etter de siste ukenes tiltak for å bekjempe koronaviruset globalt og nasjonalt, har vi sett en nedgang i luftforurensning og en endring i folks vaner og kommunikasjonsformer. Vi har stilt fem CICERO-forskere, som har ulik fag- og forskerbakgrunn, tre spørsmål om korona og klima.

Hvordan Oslo kan bruke de store internasjonale klima- og naturrapportene

Store internasjonale klima- og naturrapporter, hva har de egentlig å si for lokalsamfunn her i Norge? På oppdrag fra Klimaetaten i Oslo kommune har CICERO og NINA sett på kunnskapen fra rapporter fra FNs klimapanel (IPCC) og det internasjonale Naturpanelet (IPBES) og hva dette innebærer for Oslo.

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

Car sharing and transformations in households travel patterns: Insights from emerging proto-practices in Norway

Tom Erik Julsrud, Eivind Farstad

Learning to accept welfare‑enhancing policies: an experimental investigation of congestion pricing

Nicholas Janusch, Stephan Kroll, Christopher Goemans, Todd L. Cherry, Steffen Kallbekken

Can non-market regulations spur innovations in environmental technologies?

Marit Klemetsen, Brita Bye, Arvid Raknerud

Future changes in atmospheric rivers and Extreme precipitation in Norway

Kirien Whan, Jana Sillmann, Nathalie Schaller, Reindert J. Haarsma

Radiative Forcing of Climate: The Historical Evolution of the Radiative Forcing Concept, the Forcing Agents and their Quantification, and Applications

Vijay Ramaswamy, William D Collins, Jim M. Haywood, J. Lean, N. Mahowald, Gunnar Myhre, V. Naik, Keith P Shine, B.J. Soden, G. Stenchikov, Trude Storelvmo

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.