CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

Utslippskutt haster, men effekten på temperatur vil drøye

Å nå klimamålene krever raske og kraftige utslippskutt. Men fordi jordens klima reagerer tregt og har mye naturlig variasjon, vil det likevel ta flere tiår før vi kan måle effekten på utviklingen av global temperatur, viser en ny studie.

CICERO søker avdelingsdirektør

CICERO Senter for klimaforskning søker en avdelingsdirektør som skal ha personalansvar for en av våre forskningsavdelinger.

Norge: Utslipp og aktivitet under Corona

Hvilken effekt har pandemien hatt på atferd og utslipp av klimagasser i Norge? CICERO-forsker Robbie Andrew har trålet igjennom offentlige datasett på jakt etter svar. 

Krisepakker med få grønne krav

Regjeringen la nylig frem en krisepakke på 3,6 milliarder kroner for å sikre en grønn omstilling og nye grønne arbeidsplasser. CICERO-forsker mener de generelle pakkene stiller for få grønne krav.

Hva skjedde da India stengte ned?

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

Urban contractual agreements as an adaptive governance strategy: under what conditions do they work in multi-level cooperation?

Hege Westskog, Helene Amundsen, Petter Christiansen, Anders Tønnesen

The role of spatial and temporal model resolution in a flood event storyline approach in western Norway

Nathalie Schaller, Jana Sillmann, Malte Müller, Reindert Haarsma, Wilco Hazeleger, Trine Jahr Hegdahl, Timo Kelder, Gijs van den Oord, Albrecht Weerts, Kirien Whan

How US withdrawal might influence cooperation under the Paris climate agreement

Håkon Sælen, Jon Hovi, Detlef Sprinz, Arild Underdal

Residential Photovoltaic Systems in Norway: Household Knowledge, Preferences and Willingness to Pay

Todd Cherry, Hanne Sæle

A history of the global carbon budget

Bård Lahn

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.