CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

Parisavtalens svake punkt: Hvordan få skrudd opp ambisjonsnivået?

Klimaforhandlingene i Katowice er over. Regelboka er vedtatt, og har som intensjon å presse fram økte ambisjoner på landenes nasjonal bidrag til globale utslippskutt som kan sikre at vi begrenser global oppvarming til under to grader.

Klimarapport som stridstema

Rapporten fra FNs klimapanel om 1,5 graders temperaturstigning skulle bidra til framgang i de internasjonale klimaforhandlingene. I stedet ble rapporten et av de store stridstemaene under toppmøtet COP24 i Katowice. Hva skjedde?

Dagens Steffen fra Katowice

Forskningsleder og ekspert på klimapolitikk, Steffen Kallbekken, rapporterer fra klimaforhandlingene i Polen.

Klimarisiko i kommunene

Klima er i ferd med å bli en økonomisk risiko, også for norske kommuner. Det koster mer å vente med forebygging, men hvor finner man de gode løsningene? Det var tema da CICERO og Kommunalbanken inviterte til seminar om klimarisiko i kommunene under Evolve Arena-konferansen på Lillestrøm 6. desember.

Verdens CO2-utslipp fortsetter å øke i 2018

Verdens karbonutslipp ligger an til å øke med rundt 2 prosent i 2018 sammenlignet med året før som en følge av fortsatt økning i bruk av kull, olje og gass, viser beregninger fra The Global Carbon Project.

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

Carbon leakage from geological storage sites: Implications for carbon trading

Jorge Hernan Garcia-Lopez, Asbjørn Torvanger

The Changing Seasonality of Extreme Daily Precipitation

Louis Marelle, Gunnar Myhre, Øivind Hodnebrog, Jana Sillmann, Bjørn Hallvard Samset

Concentrations and radiative forcing of anthropogenic aerosols from 1750 to 2014 simulated with the Oslo CTM3 and CEDS emission inventory

Marianne Tronstad Lund, Gunnar Myhre, Amund Søvde Haslerud, Ragnhild Bieltvedt Skeie, Jan Griesfeller, Stephen Matthew Platt, Rajesh Kumar, Cathrine Lund Myhre, M Schulz

California’s Cap-and-Trade Programme: The Role of Diffusion

Guri Bang, David G. Victor, Steinar E Andresen

Quantifying the importance of rapid adjustments for global precipitation changes

Gunnar Myhre, Ryan J. Kramer, Christopher J. Smith, Øivind Hodnebrog, Piers M. Forster, Brian J. Soden, Bjørn Hallvard Samset, Camilla Weum Stjern, Timothy Andrews, Oliviér Boucher, Gregory S. Faluvegi, Dagmar Fläschner, Matthew Kasoar, Alf Kirkevåg, Jean-François Lamarque, Dirk Jan Leo Oliviè, Thomas Richardson, Drew T. Shindell, Philip Stier, Toshihiko Takemura, Apostolos Voulgarakis, Duncan Watson-Parris

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.