Bilde mangler beskrivelse

ILLUTRASJONSFOTO: ASTRID ARNSLETT/CICERO

Nå kan du låne verktøy på Jernia i Drammen og Tromsø

Som en del av forskningsprosjektet UPSCALE kan du nå teste ut utlån av verktøy på Jerniabutikkene i Drammen og Tromsø.

Jernia er i disse dager i gang med å rulle ut utleie i alle sine butikker over hele landet. Bor du i Drammen eller Tromsø kan du i tillegg teste utlån i butikk og bidra til forskningen i Upscale.

- Vi gjør en test på utlån i butikkene våre i Drammen og Tromsø. Jernia er en del av forskningsprosjektet og er nysgjerrige på hvordan utlån vil fungere i butikk, sier Andreas Hannevik Kategoriansvarlig Tjenester

Jernia har lenge satt søkelys på gjenbruk, reparasjon og vedlikehold i sin forretningsstrategi. Kjeden har startet utleie av verktøy, etablert en innbytteordning for panner, kjeler og kniver som bidrar til mer karbonnøytral produksjon basert på resirkulert metall.

- Den nye utleieordningen i våre butikker passer godt inn i denne strategien, og vil gi et godt sammenligningsgrunnlag mot de butikkene som tester utlån. I tillegg til miljøgevinsten av prosjektet, så vil det bli foretatt en større analyse som vil legge føring for hva Jernia skal satse videre på, fortsetter Andreas Hannevik Kategoriansvarlig Tjenester.

Les mer om Jernias utleie/utlån her 

Prosjektleder i Upscale, Tom Erik Julsrud tror det blir spennende å følge utlånspilotene til Jernia.

- I dette prosjektet ser vi på hva som skal til for at folk skal låne mer og hvordan vi kan oppskalere delingsløsninger gjennom å gjøre det enklere og kjent for folk hvordan de kan låne og dele. Pilotene til Jernia være spennende materiale for oss som skal forske på dette og følge utviklingen, sier han.

Publiseringsdato
26.8.2022